Jak jeść, by zdrowo żyć?

DIETOTERAPIA AJURWEDYJSKA - ODŻYWIANIE NA CAŁE ŻYCIE

DIETOTERAPIA AJURWEDYJSKA

 

Czy znasz uczucie zagubienia, jeśli chodzi o odżywianie? W jednym czasie otrzymujesz kilka różnych, sprzecznych informacji dotyczących diety?

 

Nauka wprowadza z jednej strony pewien porządek, po czym burzy go nowymi odniesieniami? Można zwariować?

 

Jest ona potrzebna i ważna, ale w zależności od podejścia i metodyki prowadzenia badań, postawionych hipotez, ale i prowadzących badanie, wyniki takich badań mogą wyjść rożne. 

 

Dlatego warto sięgnąć po sprawdzoną wiedzę, która liczy 5000 lat, ponieważ jest ponadczasowa!

Niezmieniona forma, ale także ta ponadczasowość, opieranie założeń na obserwacji człowieka to klucz do zdrowia.

 
NIECH LEKARSWO BĘDZIE POŻYWIENIEM, A POŻYWIENIE NIECH BĘDZIE LEKARSTWEM. 

 

Dieta i żywienie to lekarstwo, które zażywamy na co dzień. Codziennie jemy! Codziennie trawimy. Dietoterapia ajurwedyjska to profilaktyka, a nie interwencja. 

Pozwól swojemu organizmowi otrzymać, to czego potrzebuje. Ajurweda pięknie Ci to opowie. 

Ajurwedyjskie odżywianie ma formę nie tylko zaspokajającą głód, ale przede wszystkim terapeutyczną. 

Jeżeli zaczniesz wprowadzać chociaż podstawy założeń Ajurwedyjskiego Odżywiania, doświadczysz zdrowienia swojego ciała na wielu płaszczyznach.

Dowiedz się, co przygotowałam dla Ciebie na te warsztaty.

DIETĄ PO ZDROWIE, CZYLI POZNAJ ZAŁOŻENIA KURSU

Chciałabyś gotować po ajurwedyjsku, ale nie wiesz, od czego zacząć?

Ponieważ dieta zmieniła również moje życie, pragnę podzielić się z Tobą wiedzą z zakresu Ajurwedy, ale i własnych doświadczeń, aby ułatwić Ci zrozumienie tego, jaki potencjał tkwi w JEDZENIU.

Niewątpliwie prócz samych produktów żywieniowych, niezwykle istotne jest zrozumienie samego mechanizmu trawienia, ponieważ ta wiedza da nam podstawy wiedzy o sobie.

CZY WSZYSCY MOŻEMY PRAKTYKOWAĆ AJURWEDĘ?

Podczas kursu przekażę Ci wiedzę o SMAKACH AJURWEDYJSKICH, ponieważ jest to podstawowa, ale i najważniejsza wiedza dotycząca odżywiania. 

Dowiesz się również jak ustalić samodzielnie własne potrzeby na podstawie wiedzy o doszach. Po kursie zmaleją Twoje wątpliwości co do ustalenia własnych potrzeb, ponieważ o to chodzi, by Ajurweda była praktyczna, funkcjonalna!

 

SCENARIUSZ KURSU

dosze w ajruwedzie, cech, jakości, ponieważ jest to podstawa wiedzy, 

podstawowe zasady żywienia,

klasyfikacja sześciu smaków w ajurwedzie – słodki, gorzki, kwaśny, cierpki, ostry, słony,

ogień trawienny i jego zaburzenie, abyś poznała trawienie od środka

żywienie sezonowe i lokalne, ale i dostosowane do warunków europejskich

dyskusja oraz wymiana doświadczeń.

smaki a żywność, jak określić smak żywności?

omówienie tabeli pokarmów,

techniki gotowania i przyprawianie pokarmów, 

tworzymy przepisy – studium przypadków,

układamy jadłospis tridoshowy,

dyskusja, omówienie przypadków, 

 

 

FAQ

GDZIE? NA PLATFORMIE E-LEARNING

KIEDY? DOSTĘP PRZEZ 2 LATA

CZY OTRZYMAM CERTYFIKAT? TAK, PO ROZWIĄZANIU QUIZU

MATERIAŁY PDF? TAK

Korzyści osobiste z wiedzy podczas kursu

CO DA CI TEN KURS?

Poznasz swoje ciało i zrozumiesz, co chce Ci powiedzieć.

Przyswoisz teorię smaków oraz będziesz potrafił/a zastosować ją w praktyce, ponieważ o to tutaj chodzi.

Dowiesz się, dlaczego prostota odżywiania to klucz do sukcesu, ale i zdrowia!

Nauczysz się tworzyć jadłospis dla siebie i rodziny, ponieważ Ajurweda jest dla każdego!

Uwolnisz się od krótkoterminowych diet i będziesz mieć przestrzeń do wprowadzenia systemu odżywiania, a nie diety, która trwa 14 dni, ponieważ krótkie diety krótko działają!

BONUSY

Co jeszcze mam dla Ciebie?

TABELA WŁAŚCIWOŚCI POKARMÓW

DETOTERAPIA AJURWEDYJSKA TO UMIEJĘTNOŚĆ ROZPOZNAWANIA I WYKORZYSTYWANIA SMAKÓW

Tabela właściwości pokarmów zawiera listę większości produktów spożywczych z opisem smaku, wirja, wipaka oraz wpływu na organizm, a także ze wskazaniem działania leczniczego. Dzięki tej tabeli dowiesz się, jakie:

owoce,

warzywa,

oleje,

produkty zwierzęce,

a także przyprawy, czy inne produkty,

wpływają na Ciebie najlepiej.

 

Tabela zawiera następujące informacje:

smak, 

energię (czy wychładzającą, czy rozgrzewającą),

skutek po strawieniu,

właściwość,

wpływ na dosze,

a także na organy, organizm i właściwości medyczne.

 

To doskonałe wsparcie podczas codziennego procesu układania menu  dla Ciebie i całej rodziny. Wystarczy zajrzeć do tabeli, aby wiedzieć, czy dana żywność będzie na Ciebie oddziałać prawidłowo.

Liczba stron: 30 Format: PDF

Co jeszcze mam dla Ciebie?

DWA E-BOOKI Z JADŁOSPISAMI

Ajurweda dla pitty

E-BOOK DIETA DOSZY PITTA

Niniejszy E-book jest inspiracją, ale także wiedzą, jak wykorzystywać ajurwedę w kuchni. Ajurweda kojarzy się niekiedy z czymś niedostępnym, ale to nieprawda. Medycyna ajurwedyjska zakłada, aby żyć jak najbliżej natury. Proste, nieskomplikowane i zdrowe ajurwedyjskie posiłki nie są trudne, bo najczęściej składają się z niewielu produktów i przypraw. W niniejszym E-booku prezentuję Ci proste przepisy z kuchni polskiej, które wpisują się w dietę dla osób o konstytucji Pitta.

Jeśli jesteś osobą o konstytucji pitta lub masz ją zaburzoną, z pewnością po lekturze niniejszego przepiśnika nauczysz się wielu nowości, ponieważ publikacja zawiera łatwe przepisy i wiele zagadnień, aby Ajurweda była przyjemnością. 

E-book zawiera dwa jadłospisy: wiosna/lato oraz jesień/zima. Ponieważ bardzo istotną kwestią jest odżywianie sezonowe, stąd podział na poszczególne pory roku,

 

E-BOOK DIETA DOSZY VATA

Jeśli poszukujesz inspiracji do gotowania ajurwedyjskiego dla doszy Vata, czyli przewagi żywiołów powietrza i eteru, doskonale trafiłaś/eś! To jedyny e-book na rynku polskim z przepisami przeznaczonymi głównie dla osób o konstytucji Vata.

E-BOOK zawiera 60 przepisów na śniadania, obiady, kolacje, dodatki, napoje i desery na każdą porę roku. Przepisy są bardzo proste, niektóre dania doskonale znane, abyś zobaczył/a, że Ajurweda jest nieskomplikowana i rządzą nią uniwersalne prawdy i prawda.

Pragnę byś zobaczyła w gotowaniu ajurwedyjskim ten uniwersalizm, ale i prostotę. Wiele dań, jak np. barszcz czerwony, czy zupa porowa są typowymi daniami kuchni europejskiej. To nieistotne, że Ajurweda pochodzi z Indii. Nie oznacza to również, że należy spożywać jedynie hinduską, ponieważ kuchnia Indii, to nie w zupełności kuchnia ajurwedyjska. 

Dlatego ta 80 stronnicowa książka kucharska ma naprowadzić Cię na właściwy tor i tok myślenia, aby odczarować rzekome trudności, które pojawiają się na drodze poznania Ajurwedy.

 

Skontaktuj się, aby dowiedzieć się więcej!

MAM PYTANIA I CHCĘ NAPISAĆ MAILA